Subvencija za podjetja

V času recesije je ustanavljanje podjetja pravi izziv. Mnogi so v to primorani zaradi sprememb v zaposlitvenih navadah podjetij, drugi se odločijo zaradi boljše perspektive od trenutne, nekateri pa se tudi odločijo zaradi raznih subvencij.

 
Država in druge institucije ponujajo razne spodbude za dvigovanje iniciative sedanjih in potencialnih podjetnikov.

 

V zadnjih letih je ena pogostejših oblik subvencija za samozaposlitev. Slednjo podeljuje Zavod RS za zaposlovanje in je sofinancirana tako iz državnih kot evropskih sredstev. Sredstva, ki jih podjetja običajno dobijo so nekje 4.000 EUR in gre za nepovratna sredstva - vračilo je potrebno le v primeru, ko prejemnik subvencije ne zadrži tovrstne oblike zaposlitve (samozaposlitve) toliko časa, kot je določeno z razpisom/pogodbo.

subvencija2-1

Poleg subvencije za samozaposlovanje so aktualne tudi razne oblike subvencioniranega zaposlovanja - torej zaposlovanja novih sodelavcev. Tudi tukaj so različne oblike - za zaposlovanje rizičnih skupin brezposelnih, za zaposlovanje absolventov itd.

Nekaj je tudi državnih in drugih razpisov in subvencij za investiranje podjetij v razvoj (v opremo, zaposlovalne kapacitete itd.).

Tukaj je nekaj koristnih povezav:

Zavod RS za zaposlovanje

Sklad za regionalni razvoj

Podjetniški sklad

Ob tem pa podjetjem, za premagovanje recesije, ponuja svojo obliko pomoči tudi Agencija Znajdi se!

 

Subvencionirano računovodstvo za podjetja

Gre za subvencionirano storitev računovodstva. Mnogi podjetniki se pritožujejo, da v recesiji delajo samo še za državo in računovodstvo. Ker vemo, da so razmere težke, tudi Agencija Znajdi se ponujamo enkratno kupčijo:

=> subvencijo* v višini 50% stroškov računovodskih storitev za obdobje enega leta!

=> računovodstvo že za 19,5 EUR/mesec! Višina subvencije: od 300 EUR letno (odvisno od višine stroška računovodstva)!

 

Subvencionirano računovodstvo za nova podjetja

Najtežje je v teh časih ravno novoustanovljenim podjetjem. Začetek je vedno težak, vendar je sedaj to še obremenjeno s slabim stanjem v gospodarstvu.

Novim podjetjem nudimo izjemno kupčijo:

=> subvencijo* v višini 50% stroškov računovodskih storitvev za obdobje dveh let!

=> računovodstvo že za 19,5 EUR/mesec! Višina subvencije: od 600 EUR (obdobje dveh let, odvisno od višine stroškov računovodstva)

 

INFORMACIJE: Spletna stran Agencije Znajdi se, 041 671 134, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., www.agencija.znajdise.net

__________

*gre za subvencijo v obliki popusta na storitve Agencije Znajdi se.

__________

 

 

Avtor: Robert Dvoršek, dipl. ekon. (UN)

O avtorju:

Robert Dvoršek je ambiciozen podjetnik, mladinski aktivist in vse-splošni aktivnež. Ima več kot 7 let izkušenj iz področja ustanavljanja in vodenja različnih organizacij, ter 5 let izkušenj iz samostojnega računovodstva. 
Je direktor Zavoda Znajdi se, samostojni podjetnik, ustanovitelj Agencije Znajdi se, predsednik Društva Izvir iz Krškega, predsednik Mladinskega sveta Krško, član Sveta zavoda Mladinskega centra Krško idr. Pred vstopom v poslovni svet je že več kot 10 let aktivno deloval v različnih organizacijah - bil je član vlade Dijaške organizacije Slovenije, podpredsednik Dijaške skupnosti Posavja, Predsednik Dijaške skupnosti Gimnazije Brežice, Starešina Društva Tabornikov Rod "Sivi dim" Krško, član Kolegija Mladinskega sveta Krško in član različnih odborov v mladinskih organizacijah. Za seboj ima izvedbo in vodenje več kot 50 večjih in manjših projektov, predvsem iz področja mladinskega dela. Poleg univerzitetne izobrazbe je opravil različna neformalna izobraževanja - večletni inštruktorski tečaj Zveze tabornikov Slovenije, seminar za Menedžerje v mladinskih organizacijah in druga redna izobraževanja iz področja projektnega in timskega dela.

Tags :